21.3.2014

Kurkistus meidän keittiöön




Bo Carpelanin ja Joel Haahtelan sanojen lisäksi nautiskelen mieluusti taivaallista ruokaa. Meidän perheen ruoka on aika harvoin taivaallista alkuperää ja keittiössä häärivä kokkimme on vähän leipiintynyt jokapäiväiseen urakkaansa. Meillä aikuiset eivät syö punaista lihaa ja lapsista erityisesti keskimmäinen on hyvin valikoiva pöperöidensä suhteen, joten mielikuvitusta ei tarvitse hirveästi keittiössä käyttää. Samat reseptit pyörivät käytössä päivästä toiseen. Itse pärjään aivan mainiosti isolla kupilla kahvia ja keittokirjallisella kauniita ruokakuvia aika pitkälle. Helppoa tämä elämä!

Olen kuitenkin vähän sellainen all in -tyyppi. Hurahdan helposti uusiin asioihin ja nyt on käynyt niin, että 41 vuoden odottelun jälkeen olen löytänyt itsestäni pienen, innokkaan ja rohkean kokin. Ajatella! Viime viikkoina olen ylittänyt itseni monta kertaa ja perhekin ihan jännityksellä aina odottaa, mitä ihmeellistä meillä tänään syödään. Olen myös kantapään kautta oppinut, että chilin käsittelyn jälkeen ei kannata saunassa taputella kasvoja käsillään, ellei ehdottomasti halua samalla botoxmaista kohottelukäsittelyä koko naamatauluun jne. Tekemällä oppii kaikenlaista...

Tämä viimeinen hurahdus alkoi oikeastaan silloin joululomalla, kun sain käsiini Kaisa ja Aleksi Kuokan 24 askelta jouluun -kirjan. Kevään aikana olen ostanut joitakin aivan ihania keittokirjoja lisää ja Blogat-yhteistyönä pyysin itselleni vielä tuon Marc Aulénin Sopat!-kirjan, joten kokeiltavaa ja kokattavaa on riittänyt. Haaveilen, että jatkossa esittelisin aina kerran kuukaudessa yhden näistä inspiraationi lähteistä. Olen kova haaveilemaan!

Nyt haaveilen Sopat!-kirjan tomaattibataattisopasta. Lurps! Tiedän myös, mitä muuta löytyy viikonlopun ruokalistalta. Makoisaa viikonloppua! Jos joku kaipaa minua, häärin hyvin suurella todennäköisyydellä tuolla keskimmäisen kuvan koekeittiössämme. Harmi, ettei kuvaan saa mukaan tuoreen basilikan tai paahdetun sipulin huumaavaa tuoksua...







6 kommenttia:

  1. Onpa teillä ihana keittiö! Sen kyllä arvasinkin sen perusteella, mitä sinua tunnen. Ruokaseikkailunne kuulostavat hauskalta! Meilläkin on pieniä haasteita perheen ruokamaun yhteensovittamisessa, kuopus on perinyt vaarilta epäluuloisuuden uusia ruokia kohtaan.

    Ja voi että, Sopat on ollut Blogat-kirja. Minä en huomannutkaan. Kirja kiinnostaa minua niin, että mietin sen ostamista. Marc Aulénin Qulma on minulle melko tuttu paikka ja kirjan kuvat vaikuttavat huikeilta ja hyvällä tavalla erilaisilta.

    VastaaPoista
  2. Vähän samanlaista oman sisäisen kokin löytymistä ollut täälläkin havaittavissa (meillä mies on yleensä pitänyt meidät pöperöissä). Tein Sopat!-kirjan ohjeella vähän sovellellen tuota mainitsemaasi tomaatti-bataattisoppaa ja vallan hyvää tuli. Ja ohjeella tuli kunnon kattilallinen, että ei tarvitse ihan heti hyökätä uuden reseptin kimppuun.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Katja! Keittiö on hyvin simppeli ja yksinkertainen. Säilytystilaa on vähän, mutta tila on kuitenkin mukavan avara, ihan kiva keittiö minustakin! :)

    Luulen, että esittelen ensin tuon Safkaa-kirjan, jota olen nyt ahkerasti kokkaillut viime aikoina, mutta lupaan esitellä perusteelisesti Sopat-kirjankin. Se on jotenkin äijämäinen ja voisin hyvin kuvitella sen 15-vuotiaan poikani käsiin. Olen kyllä tökännyt aika moneen väliin kirjanmerkkejä, joten monet sopat aion kyllä kirjasta vielä keitellä. Simppeliä ja maukasta, luulisin. Qulmaan tahtoisin päästä minäkin!

    Oi, nyt lapsi näki tähdenlennon ja meni toiveidensa kanssa ihan sekaisin. Täytyy lähteä selvittämään tilannetta...

    VastaaPoista
  4. Hei, Pihi nainen! Aika moni tuntuu kokkailleen tuota tomaatti-bataattisoppaa. Minun pitää ostaa vielä tuota Sambal oelek -tahnaa, kun sitä tuntuu olevan vähän joka reseptissä. Mitähän lie sekin on??? Mulla on kirjanmerkki myös parsakaali-aurajuustokeiton kohdalla ja rakuuna-porkkana-fetakeiton...Ja taas tuli nälkä...

    VastaaPoista
  5. Oi kuinka kaunis keittiö! Ja oi..soppaa..tuli nälkä näin aamutuimaan :)

    VastaaPoista
  6. Voi miten teillä on kaunista. Valoisaa ja tyylikästä, ja kuitenkin tosi kodikasta. Tuossa keittiössä syntyy väkisinkin hyvää ruokaa. :)

    Minä olen ihan keittotyyppi, voisin siis elää pelkillä keitoilla. Ja salaateilla, etenkin koko kesäkauden. Tuo Sopat -kirja alkoi nyt kovasti kiinnostaa... Tomaatti-bataattisoppa on varmasti herkkua - joko olet kokeillut? Minulla oli alkutalvesta monta viikkoa kestänyt uunibataattikausi. Nyt se on vähän päässyt unohtumaan, mutta taidanpa ostaa huomenna kaupasta taas bataatin. (Ja nyt tuli nälkä! :)

    VastaaPoista