8.11.2014

Helsingin Kirjamessut 2014



Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa....


Viime viikot olenkin sitten tyytyväisenä nautiskellut messusadosta. Lukemisen alla tällä hetkellä suloisesti sekaisin Jari Järvelän Särkyvää, Antti Arnkilin Lauantaiesseet ja Helmi Kekkosen Suojaton

Helmi Kekkosen uusimman olisin lukenut varmasti muutenkin, mutta Järvelä ja Arnkil puhuivat messuilla niin houkuttelevasti, että kirjoihin oli pakko tarttua. Samoin tuo Marko Hautalan Kuokkamummo ei välttämättä ole sitä tyypillisintä genreäni, mutta kävinpä Hautalaakin kuuntelemassa ja suuntasin saman tien Tammen osastolle.  Ensi vuonna pitää varata matkaan ehdottomasti isompi matkalaukku!

***

Meillä leivottiin tänään talven ensimmäiset piparit. Samalla tajusin, että ensi viikolla uunista pullahtavat tämän vuoden Finlandia-palkintoehdokkaat. Olen sieltä jostain Mikko Rimmisen ajoista lähtien halunnut lukea ehdokasteokset ennen Finlandia-diktaattorin jyrähdystä, mutta nyt olen vähän harmistunut ja hämilläni. Lukuaikaa on  supistettu kolmesta viikosta kahteen ja voittaja selviää jo 27. marraskuuta. Kuka oikeasti ennättää lukea kaikki kuusi finalistiteosta kahdessa viikossa? Anne Brunila taitaa olla aika pro! Nostan hänelle hattua ja taidan itse hypätä venyttelysarjaan nauttimaan Finlandia-sadosta oikein pitkän kaavan mukaan ja  hartaudella. Lupaan ilmoittaa oman suosikkini ensi vuoden kirjamessuihin mennessä. Muistuttakaa, jos unohdan lupaukseni! ; )

Pidän muuten ensi viikolla peukkuja erityisesti Sirpa Kähköselle ja Anni Kytömäelle. Graniittimies ja Kultarinta ovat olleet ne tämän vuoden sykähdyttävimmät, ehdottomasti! 

2 kommenttia:

  1. Mainioita tunnelmapaloja! Kirjamessut ovat tosiaankin syksyn kohokohta.

    Järvelä on minullakin juuri luennassa.

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Olen kirjallisuuden opiskelija Itä-Suomen yliopistossa ja teen pro gradua Kari Hotakaisen teosten vastaanotosta kirjablogeissa ja ammattikritiikissä. Teokset ovat Luonnon laki, Jumalan sana, Ihmisen osa ja Juoksuhaudantie. Tutkin sitä, miten edellä mainittuja teoksia on arvotettu.

    Olen huomannut, että sinulla on kirjoituksia joistakin näistä teoksista. Kaipaan kuitenkin enemmän tietoja sinusta, jotta voisin muodostaa lukijakuvaa. Kaikkia tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Käytän lopullisessa työssäni nimimerkkiäsi. Tarvitsisin sinusta seuraavia tietoja: ikä, sukupuoli, ammatti, koulutus ja asuinpaikkakunta. Lähetä tiedot sähköpostiini mahdollisimman pian: helipaa@student.uef.fi.

    Jos kaipaat lisätietoja tutkimuksestani, vastaan tiedusteluihin mielelläni. Kiitos vastaamisesta!

    Terveisin
    Heli Paakkunainen

    VastaaPoista