15.7.2015

Kirjabloggaajat kirjastojen puolesta






"Tänään 15.7.2015 kirjabloggaajat tempaisevat kirjastojen puolesta julkaisemalla itsestään kuvan valitsemansa kirjaston edessä. Tempauksella kirjabloggaajat tahtovat osoittaa tukensa kirjastoille, kannattaa kirjastojen ja kirjastolain säilyttämistä sekä tuoda näkyvyyttä kirjastoille. Enemmän aiheesta sekä linkkilista osallistujien blogeihin löytyy La petite lectrice –blogista. "


Terveisiä Kööpenhaminasta!

Näiden matkakuvien myötä tahdon osallistua kirjabloggaajien tempaukseen kirjastojen puolesta ja toivon päättäjille viisautta ja rohkeutta uuden kirjastolain ja kirjastojen oikeudenmukaisen rahoitusmallin laatimiseen.

Meillä Pohjoismaissa yleiset kirjastot ovat aina olleet laadukkaita ja pyrkineet palvelemaan ihan jokaista ihmistä tasapuolisesti asuinpaikasta riippumatta. Kirjastot ovat osa pohjoismaista kulttuuriperintöä mutta myös tiukasti omassa ajassaan kiinni ja aktiivisesti mukana yhteiskunnan kehityksessä. Toivon, että jatkossakin demokratia toteutuu ja jokaisella ihmisellä olisi mahdollisuus saada monipuolisia kirjastopalveluja asuipa sitten Utsjoella tai ruuhka-Suomessa olivatpa taloudelliset ajat mitkä tahansa. Minusta itsestäni oli esimerkiksi aivan ihanaa, kun löysin itseni Suomenlinnan kirjastosta ja olin todella iloinen erityisesti saaren lapsiasiakkaiden takia. Toki paikka on takuulla korvaamaton myös muille Suomenlinnan  asukkaille!

Olen käynyt tämän vuoden aikana Suomenlinnan kirjaston lisäksi monissa muissakin kirjastoissa ja olen vienyt nuorisoa kirjastovierailuille ja kertonut, mistä kirjastokortin saa ja miten kirjaston lainausautomaattia käytetään. Kirjasto on ollut joka kerta elämys ja ilonaihe. Kuvaterveiseni tulevat kuitenkin Sören Kierkegaardin vartioimalta Tanskan Kuninkaallisen kirjaston pihalta, koska tuolla reissuilla oikea kamerakin oli matkassa mukana. Kuninkaallinen kirjasto on hieno esimerkki siitä, miten vanha ja uusi kohtaavat toisensa sävyisästi. Kirjaston toinen puoli on hyvin moderni musta timantti klik. Hyväksi havaittu vanha kannattaa säilyttää ja rakentaa sopivat sillat kohti uutta. Se on viisautta!

Me suomalaiset muuten lainaamme kirjastoistamme enemmän kirjoja kuin tanskalaiset. Pidetään siis kirjastoistamme hyvää huolta, että lukemista riittää myös tulevaisuudessa.







8 kommenttia:

  1. Onpa upea kirjasto!

    Minua harmittaa, ettemme Suomenlinnan reissulla eksyneet kirjastoon (tai siis, se oli kiinni jo), vaikka olin sitä etukäteenkin jo miettinyt. Ehkä ensi kerralla!

    Kiitos, että olet mukana!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, ihana sinä! Tanska on mainio kirjastomaa ja maailmanlaajuisesti huippuluokkaa, mutta Suomi on iloksemme vielä parempi. <3

    Minäkin olen käynyt Suomenlinnan kirjastossa. Se on suloinen. Eksyimme (!) sinne pari vuotta sitten sattumalta, kun olimme retkellä koko perheen voimin.

    Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  3. Ihana Joana! ♥ Upeat kuvat, hieno teksti ja kaunis sinä! ♥

    Kohta nähdään! ♥ ♥ ♥ :)

    VastaaPoista
  4. Oih, miten upea kirjasto! Minä en tähän haasteeseen ehtinyt mukaan mutta hengessä olen mukana, tietysti. :)

    VastaaPoista
  5. Hieno tunnelma näissä kuvissa, Joana! Ehkä jokaisessa kirjastossa on jotain kuninkaallista - kuinka arvokasta kulttuuriperintöä ne ovatkaan!

    VastaaPoista
  6. Komea kirjasto! Minulla jäi tämä näemmä Kööpenhaminan reissulla näkemättä, pitää käydä katsastamassa kunhan sinne taas ehtisi.

    Suomenlinnan kirjasto on ihana! Olen piipahtanut siellä muutamaan kertaan saarella vieraillessani, se on sopivan kompakti ja samalla eläväinen, tai tällainen mielikuva minulle on jäänyt.

    VastaaPoista
  7. Komea ja tuttu kirjasto. :-) Kävin itsekin ihastelemassa sitä muutama kesä takaperin. Vaan Suomenlinnan kirjastossa en olekaan käynyt, vaikka itse Suomenlinnassa on tullut käytyä monesti. Pitääpä korjata tilanne tulevaisuudessa.

    VastaaPoista